Hoppa till huvudinnehåll

allmänt

Blogginlägg om allt möjligt.

Vad är kvalité?

Hör att man på ädreboendet Lindgården i Sundsvall måste upphöra med bjuda på hembakat fikabröd. Kommunen menar nämligen att man inte får bjuda de boende på något som man inte vet har bra kvalité. Ursäkta?
Kategori

Tillbaka vid tangentbordet

Så är det dags igen. Har tagit en ordentlig vila från datorn i sommar. Inte det att jag inte använt den, men jag har inte jobbat vid den nämnvärt. Jag har spelat in några andakter, men annars har det varit i princip datafritt. Bloggar och annat har fått stå tillbaka. Normalt skriver jag bäst på sommaren, men inte den här sommaren. Det är konstigt hur maskiner kan komma att ta sådan plats, det är uppenbart hur bättre livet ter sig om man inte stirrar in i en skärm.
Kategori

Hos bysmeden

[inline:bjorn_smider.jpg] Tittade in hos min granne, den unge smeden Björn. I dag har de något de kallar Alla smeders dag - så Björn hade öppet hus. Han hade mycket besök i smedjan, det är ju upplyftande. Jag vet inte om han fick något sålt, men det är ju bra att kunna nå ut med sin verksamhet.
Kategori

Verkligheten

Man kan välja att vara pretentiös och man kan låta bli. Upptäckte att det finns ett samhällsprogram som heter "Verkligheten" - det har tydligen funnits i ett år - se vad man missar när det enda man lyssnar på är P1. Hur som helst noterar jag att de "snott" ett av de mest överambitiösa namn som jag råkat på - nämligen tidningen Verkligheten som gavs ut av Svitjods Asagille. Svitjods Asagille var en organisation under ledningen av Frömund Ansheille dominerade den nyhedniska sfären under några år i början av nittiotalet.
Kategori

Hej mitt vinterland

Nu har snön legat i en vecka - och faktum är att livet blir lättare att leva. Att vara ute och arbeta i snön är naturligtvis lite krångligare, här om dag släpade jag ris inför julblotet vilket var lite krångligt. Men att arbeta i vinterkyla känns som att man arbetar mer ordentligt. Man håller igång sig för att inte frysa och när man tar en paus så är det motiverat.
Kategori

Flytt av hemsidan

Om du kan läsa detta så har flytten av Logias hemsida lyckats. Det har tagit en dryg vecka och har varit struligt. Den server jag har haft stående i hallen har börjat låta väldigt plågad och det blir skönt att slippa ljudet av den skrammlande hårddisken.
Kategori

Köttskallar!

Knappt ett år efter att massmediadrevet var hysterisk för att man bytte datum på köttet så har man nu dragit igång ett drev för att TT har upptäckt att man slänger ätbart kött (motsvarande 30 000 kor). Nu klagar man över slöseriet! Hur ska de ha det? Antingen ska butikerna slänga köttet eller så har de kvar köttet (och byter bäst-före-datum till ett mer korrekt datum som köttet beräknas hålla till). Det finns liksom inga alternativ (jo, man kan slakta själv och slippa vanvettet, jag vet) - antingen eller.
Kategori

Ute i sändning

Så var det klart - första avsnittet av Hednisk Andakt. Den ligger ute sedan nått dygn på Radio Hedendom. Är inte helt nöjd med ljudet, det får bli lite bättre till nästa gång - det funkar på låg volym - men kör man det i en stereo så hör man luftpuffar. Annars är jag dock nöjd - jag tror det kan bli en bra sak. Det är alltid rolig med ett nytt sätt att jobba. Har redan fått några prenumeranter och några som lyssnat direkt på webben. Det är ju meningen att fler program ska skickas på Radio Hedendom men inget annat är klart ännu.
Kategori

Visan lockar från folkmusiken

Jag höll väldigt länge på med Svenska Visor men gick sedan över till folkvisor och folkmusik. Det är lite roligt att se att folkmusikartister nu övergår till vismusik, särskilt då jag minns hur man bemöttes med visbakgrund inom folkmusikvärlden för bara några år sedan. Hörde att Emma Härdelin sjunger Karlfeldt tillsamman med Lars Anders Johansson (med den intressanta bloggen Slottet i saknadens dalar för övrigt) och det låter bra.
Kategori
Prenumerera på allmänt

Kursbanner

ARKIV - Denna del av webbplatsen uppdateras inte.