Hoppa till huvudinnehåll

böcker

Blogginlägg om böcker.

Ett rött skynke för fanatikerna

Min första bok, På jordfast grund, kom 2005 men säljer fortfarande bra och väcker ibland lite debatt lite här och var. Inte i stora medier, men dock i stora mängder i små - men så är det ju med kontroversiella debatter(något jag nämnt tidigare i bloggen vilket citerades i en doktorsavhandling skrivet av en satanist som ett belägg för att hedningar tror på konspirationer - undra vem som är normal här).
Kategori

Sågad av Nikanor Teratologen

Jag får en och annan recension på den tre år gamla "På jordfast grund" men jag brukar inte kommentera dem - boken säljer ju som smör och jag får in en massa positiva läsarreaktioner. Då Nikanor Teratologen var klasskamrat med min bror så kanske det är rimligt att ta upp hans recension i Tidningen Kulturen - jag kan nog inte säga att jag fått någon favör på grund av brorsan i alla fall. Verkar som han gillar boken lite men måste såga den för att den är religiös.
Kategori

Mest sålda bok om hednisk religion

Adlibris har topplistor för olika kategorier. Min första bok, På jordfast grund - tankar ur hednisk folktro, toppar kategorin "Hednisk religion", listan finns bland annat här[kategorin bortplockad av Adlibris - juni08]. Mest sålda utifrån deras sortiment på 68 böcker får man kanske lov att tillägga och jag är den ende som skriver på svenska - men lite häftigt är det ju. Den har sålt bra så jag tror nog att det ligger en hel del i det generellt - har lite ont om konkurrens så det är nog inte så svårt att bli nummer ett.
Kategori

Åter från bokmässa

I dag är jag slutkörd, det blev sent i går. Två dagar på bokmässa är ansträngande, stå och prata om böcker hela tiden och sedan vara social med de andra författarna. Men det är roligt. Värmländska bokmässa i år var väldigt trevlig. Det kom ganska många människor och det var en trevlig stämning. Jag gjorde ett litet framträdande också, och det var också trevligt. Sådana här mindre bokmässor är roliga, Bok & bibliotek i Göteborg är för stor. Här är mer "vanligt folk" om man säger så, och fler små förlag. Nej, det må vara jobbigt, det är det värt.
Kategori

Boken säljer bra

Nu har Kärlekens bok börjat sälja på alvar. Fascinerande att den ännu inte blivit recenserad, men som någon sa - i Sverige diskuterar man inte kontroversiell litteratur - man förtiger den. Kritiska röster skall inte bemötas - för någon kan ju lyssna, eller hur? Att skriva litteratur som bryter ny mark är är att gå emot jantelagen. Notera att det är massmedia som lyder jantelagen numera, inte vanligt folk. Alla läsarreaktioner jag fått har varit positiva.
Kategori

Böcker till underpris

Nya Harry Potter boken kommer att säljas för mer än tio kronor under inköpspris. Det gäller att dra kunder till varuhusen antar man - de tjänar väl in pengarna på mjölken? Tror inte riktigt att den målgruppen köper så mycket annat - men vem vet. Priserna är så pressade att man säljer med förlust. Trodde dock inte att jag skulle råka ut för det med mina böcker - men se - nu finns en ny internetbutik som när de betalt boken och frakten helt enkelt kommer att gå med förlust. De verkar medvetna om det - här talar vi om total dumpning av marknaden.
Kategori

Nya boken ute

Så äntligen, här sitter jag med den nya boken, och det är en speciell känsla, fast jag är fortfarande uppe i varv inför allt som skall göras. Får nog andas ut sedan någon gång, men bara att hålla den i handen är härligt. Mycket är kvar att göra, men en riktig, inbunden bok, vilken känsla. Den blev tjockare än jag hade trott. Men å andra sidan, varför ska man skriva tunna böcker? Nu återstår bara att boken och dess läsare ska hitta igen varandra. Skulle inte förvåna mig - den här boken kan nog få för sig att göra ett och annat på egen hand.
Kategori

Ny bok i april - Kärlekens bok

Är klar med en ny bok - Kärlekens bok släpps i mitten på april. Den tog fyra och halvt år att skriva, men nu är den färdig. Släpper nyheten på bloggen nu när det redan gått ut i media. Den innehåller en dialog med Frej och Freja om kärlekens väsen, om vad relationen mellan man och kvinna innebär. Den är en allmängiltig bok, och en viktig bok, så jag hoppas den får spridning. Har lagt ner mycket energi i denna bok, så jag hoppas den kan bli till det som är avsikten, en guide till kärleken - och kärleken är vägen till livet.
Kategori

BTJ lägger ner Seesam

Först med en förlagsnyhet - det ni. I går kom ett kryptiskt brev till förlaget avseende Seesam - vår beställnings tjänst - en massa ospecifika antydningar om "den uppkommna situationen" - och att detta skulle leda till att möjligeten att förmedla beställningar skulle upphöra vid årsskiftet. Trevligt med tretton dagars varsel - eller hur? Efter lite eftersforskningar så visar det så att det tydligen är lite tumult mellan de två distubutörerna och att BTJ som köpte Seesam av Seelig för ett år sedan helt enkelt kastat in handuken.
Kategori
Prenumerera på böcker

Kursbanner

ARKIV - Denna del av webbplatsen uppdateras inte.