Hoppa till huvudinnehåll

Vad är kvalité?

Hör att man på ädreboendet Lindgården i Sundsvall måste upphöra med bjuda på hembakat fikabröd. Kommunen menar nämligen att man inte får bjuda de boende på något som man inte vet har bra kvalité. Ursäkta? Blir mer och mer förvirrad över denna professionalisering. Snart får man väl inte dricka riktigt vatten ur brunnen eller äta egenodlad potatis. De ordnar ju regler för att vi ska få det sämmre och sämre - det kan man ju inte göra så mycket åt. Men problemet är ju när man ljuger om vad man sysslar med. Jag hör att man ska hindra folk från att elda med ved för miljöns skull! Ursäkta? Säg som det är - ljug inte. Hur kan man påstå att det är kvalité på industriellt tillverkat bröd - jag kan se en massa saker i innehållsförteckningen som man inte använder när man bakar. Den bullängd en tant från PRO bakar lär innehålla normala saker man har i bullar - inte några konstiga tillsatser som ju livsmedelsverket anser vara bra. Det är ju ingen med normal inteligensnivå föredrar köpesbröd - det är ju en nödlösning. Varför inte det? Jo, det hembakade har ju så mycket högre kvalité. Att man kallar produkter som tillverkas på ett helt annat sätt med helt andra ingredienser för samma sak som orginalet uppfattar jag primärt som lurendrejeri. Men jag förstår att det är svårt att ta fram produkter i industriell skala på samma sätt som man egentligen ska göra. Jag kan förstå att man fuskar. Men när pensionärerna i Sundsvall inte får äta hembakt för att man från kommunens sida måste vara säker på att de får dålig kvalíte - så är det det man ska säga.
Kategori

Kursbanner

ARKIV - Denna del av webbplatsen uppdateras inte.