Hoppa till huvudinnehåll

Texter

Detta är texter som Logia publicerar på nätet - fria att läsa men för övrigt copyright skyddade. Vid intresse att beställa artiklar, se kontaktsidan.

Att skilja gott från ont

Kampen mellan det goda och det onda själva upphovet till världen som vi känner den. Årstiderna uppkommer genom en konflikt, mänsklig kultur blev till genom konflikt, människans livsvanor är formade för att hantera konflikter. Den grundläggande konflikten är kampen mellan gott och ont. Det onda är en nödvändighet - inte i det att vi tycker om det onda - utan i det att vi helt enkelt inte blir av med det. Det är en förutsättning. Likaså framkommer ofta trevligheter i samband med att det goda besegrar det onda som när våren bryter fram när kylan drivs på flykten. Då känner vi glädje.

Barnfabriken

Det behövs ett ökat barnafödande hörs från maktens höga torn. Något som jag länge märkt och fruktat har slutligen get utslag i statistiken - och värre kommer det att bli. Nu ororar sig den stora förtiotalist generationen vem som kommer att ta hand om dem på ålderns höst. Och ledaren uppmanar till barnalstring - men inte föds det några barn för det. Cynikern fäller ett berättigat ``Som man bäddar..'' medan vi som har hand om just liv och död, bröllop och släktets gång genom traditioner - vi får frågan ``Vad är fel?''

ARKIV - Denna del av webbplatsen uppdateras inte.